NOVE SUBVENCIJE Prijava do 15. marta, preduzetnicima više od 29 miliona dinara

 Sekreterijat za privredu raspisao je konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoja preduzetništva na teritoriji glavnog grada za ovu godinu. Iz budžeta je izdvojeno više od 29 miliona dinara, a pravo na subvencije imaju mikro, mala preduzeća i preduzetnici sa teritorije prestonice. Javni konkurs je otvoren do 15. marta.



Predmet konkursa je dodela bespovratnih finansijskih sredstava privrednim subjektima u maksimalnom iznosu od milion dinara za kupovinu jednog ili više osnovnih sredstava, odnosno mašina i opreme. Preduzetnici su u obavezi da zaposle jednog nezaposlenog lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, na period od minimum jedne godine.


- Sredstva su namenjena za afirmaciju rodne ravnopravnosti, zapošljavanje nezaposlenih lica, unapređenje poslovnog procesa uvođenjem novih proizvodnih ili poboljšanjem postojećih poslovnih linija, zatim za pokretanje novih preduzetničkih aktivnosti - istakao je sekretar Milinko Veličković.


On je podsetio da Sekretarijat za privredu već godinama sprovodi ovu aktivnost direktnom podrškom mikro, malih privrednih subjekata, kao i preduzetnika za proširenje sopstvenih kapaciteta, čime se stvaraju uslovi za nova radna mesta.

Коментари